Niet alleen help je ons met een financiële bijdrage, maar door jouw actie onder de aandacht te brengen bij je buren, vrienden en collega’s maak je ook nog eens het thema laaggeletterdheid bespreekbaar. Zo draag je ook bij aan het vergroten van de kennis van het probleem en het doorbreken van het taboe op laaggeletterdheid. Heb je advies of informatie nodig, neem vooral contact met ons op!

Tips

We helpen je graag een beetje op weg. Heb je meer tips of materiaal nodig, of deel je graag jouw gouden idee met andere actievoerders? Laat het ons weten!

Voorbeelden van succesvolle – en gezellige -  acties:

  • Loop een hardloopevenement voor Stichting Lezen en Schrijven en laat je sponsoren per kilometer of voor de prestatie.
  • Vraag in plaats van cadeaus voor verjaardag of jubileum een bijdrage aan de stichting.
  • Organiseer een gezellig ‘thuisrestaurant’ en vraag familie, collega’s of vrienden om aan te schuiven in ruil voor een mooie bijdrage. Vergeet niet je slager of groenteman te vragen of hij/zij je misschien wil sponsoren met een mooi stuk vlees of een pakket groenten. Zo blijft er nog meer over voor het doel.  
  • Organiseer een pubquiz of een bingo in je favoriete café en vraag iedereen om een bijdrage te betalen voor de deelname van hun team. Misschien wil de café-eigenaar ook nog wel een deel van de drankopbrengst doneren. Een groot dictee is helemaal een mooie link met het thema.
  • Vraag vrienden, familie en buren om spullen die ze niet meer gebruiken te doneren en organiseer een veiling of ‘garage sale’, of verkoop ze op Marktplaats. Vergeet niet erbij te zetten dat de opbrengst naar een goed doel gaat.  
  • Kun je goed bakken? Bak een paar heerlijke taarten of cakes en verkoop deze aan je collega’s voor bij de koffie. Leg uit waarom je dit doet en gegarandeerd ga je met een mooie bijdrage voor Stichting Lezen en Schrijven naar huis aan het einde van de dag.
  • Organiseer je een actie, vergeet dan niet ook je werkgever in te schakelen. Veel werkgevers zijn bereid om ook bij te dragen aan jouw inzet voor het goede doel. Misschien willen ze de opbrengst wel verdubbelen, of een andere bijdrage doen.
  • Ook met de klas kun je een activiteit organiseren om laaggeletterden in Nederland te steunen. Denk aan een sponsorloop of een verkoopactie. Heb je informatiemateriaal nodig, of wil je dat iemand meer vertelt over wat het betekent om laaggeletterd te zijn? Laat je horen via ons telefoonnummer 070 – 302 26 60 of info@lezenenschrijven.nl