Voor elke cursist het hoogst haalbare

Sommige NT2-cursisten van de Accent Avondschool kunnen de reguliere lessen niet volgen. Bijvoorbeeld omdat ze laaggeletterd zijn of een lage leerbaarheid hebben. Of omdat ze weinig scholing hebben gehad in het land van herkomst. Gelukkig kunnen zij terecht bij vrijwilliger Brigitte. Deze gepensioneerde docente zet zich met hart en ziel voor deze cursisten in.

Brigitte geeft op dit moment veel les aan Oekraïense vluchtelingen. Dankzij haar professionaliteit verbeteren zij in korte tijd hun taalvaardigheden. Maar Brigitte kijkt verder dan dat. Ze is ook betrokken bij de individuele problemen van haar cursisten. En ze doet er alles aan om haar cursisten te laten integreren in de samenleving. Daar werkt ze aan tijdens de lessen op school. Maar ook tijdens de bezoekjes die ze aan de opvanglocatie brengt. Niets is haar teveel om voor elke cursist het hoogst haalbare te bereiken.

Brigitte geeft de taallessen niet alleen. Ze betrekt er ook pabo-studenten bij. Zo kan ze haar cursisten de best mogelijke lessen geven. En helpt ze tegelijk de studenten bij hun ontwikkeling.

Brigitte is proactief, daadkrachtig en uit Rotterdams hout gesneden: niet lullen maar poetsen. En dat wordt gewaardeerd. Want haar cursisten zijn dol op haar en zetten alles opzij om haar lessen te kunnen volgen.

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs