Van cursist tot begeleider  

Fatiha verhuisde als jonge vrouw van Marokko naar Nederland. Omdat ze geen Nederlands sprak, ging ze op taalles. Toen ze moeder werd, volgde ze ook de cursus Voor jou en je kind! Zo leerde ze hoe ze de taalvaardigheid van haar kinderen kan stimuleren.

Fatiha volgt nu de hbo-opleiding Pedagogiek. Ze zit in het derde jaar en loopt stage op de Huibersschool in Amsterdam Nieuw-West. Op haar stageschool begeleidt ze pleinwacht-ouders. En ze biedt Voor jou en je kind! aan een groepje ouders aan. Eerst was ze dus zelf cursist. Nu is ze begeleider.

Fatiha heeft als begeleider een coachende houding. Daarmee versterkt ze het zelfvertrouwen van haar cursisten. Het helpt dat ze zelf weet hoe het is om de taal niet te beheersen. En hoe belangrijk basisvaardigheden zijn als je je kind goed wil begeleiden. Bij de taalontwikkeling en op school.

Fatiha is een inspirerend rolmodel voor de ouders in haar wijk en op de Huibersschool. Als aankomend pedagoog is ze gedreven om ouders en kinderen te ondersteunen. Zodat alle gezinnen in Amsterdam Nieuw-West mee kunnen doen!

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs