Inspirerend en daadkrachtig

Sarie is al 6 jaar met veel plezier vrijwilligster in een non-formeel Taalhuis in een wijkcentrum in Leeuwarden. Ze helpt daar vooral NT2'ers bij het verbeteren van hun spreekvaardigheden. En dat doet ze op een hele inspirerende manier! Sarie zorgt dat de cursisten haar leren kennen en vertrouwen. Ze grijpt elk onderwerp dat speelt aan om een les over te geven. Ze zoekt naar overeenkomsten tussen de cursisten. En ze moedigt hen aan om ook buiten de les met taal bezig te zijn. Want ze is wel resultaatgericht. Ze hoopt dat haar cursisten naar school gaan. Sommigen hebben die stap al gezet. Maar ze worden door haar lessen sowieso allemaal zelfstandiger en zelfredzamer.

Omdat Nederlands een moeilijke taal is om te leren, begint Sarie makkelijk. De dagen van de week, wat de cursisten in het dagelijks leven doen en wat ze in de toekomst willen bereiken. De meesten willen graag goed Nederlands leren praten. Zodat ze zichzelf kunnen redden in een winkel of een afspraak kunnen maken met een arts. Daarom komen ze elke week met plezier naar de les.

Sari is een voorbeeld voor anderen. Haar aanpak is daadkrachtig. En ze springt overal bij waar het nodig is. Nu Sara met pensioen is had ze tijd voor zichzelf kunnen nemen. Maar dat deed ze niet. Ze zet zich als vrijwilliger in voor andere mensen.

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs