Groeien door extra aandacht  

‘Iedereen ontwikkelt mee, jij ook?’ Dat is de slogan van ontwikkelbedrijf WVS. En die slogan maken de 8 taalbegeleiders van WVS helemaal waar. Want zij ondersteunen maar liefst 90 collega’s bij het verbeteren van hun basisvaardigheden.

Werknemers van WVS die moeite hebben met basisvaardigheden, kunnen deelnemen aan de lessen Beter lezen en schrijven binnen WVS. Meer dan de helft van de cursisten is NT1’er. De lessen worden gegeven door 8 actieve en gedreven collega’s: Wim Schepers, Elly Aerts-Dictus, Cockie van de Kamer, Michel Wanner, Lina Jongeneelen, Ingeborg Vermont, Yolande van Dessel en Anton Hasaart.

Natuurlijk staat het verbeteren van basisvaardigheden op de eerste plaats. Maar de 8 taalbegeleiders besteden ook veel aandacht aan een goede klik met de cursisten, vertrouwen, samenwerken en zelfredzaamheid. De cursisten groeien door deze extra aandacht! Op het gebied van lezen en schrijven. Maar ook als werknemer en als mens.

De taalbegeleiders geven de workshops naast hun normale werkzaamheden. Om dat vol te houden moeten ze enthousiast zijn. En goed kunnen plannen. Want ook zij hebben een volle werkagenda. Maar, ze krijgen het steeds weer voor elkaar. En ze gaan nog wel even door. Want iedereen is zo enthousiast over de workshops, dat nog veel meer collega’s willen deelnemen. Er is nu zelfs een wachtlijst!

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs