Altijd blijven ontwikkelen  

André Hertog is directeur van afvalverwerkingsbedrijf Irado. Een groot deel van het personeel van Irado is praktisch opgeleid. Zeker in deze snel veranderende wereld is het belangrijk dat alle medewerkers zich blijven ontwikkelen. Dat een groep medewerkers het tempo niet kon bijhouden, maakte voor André duidelijk hoe belangrijk het is om te kunnen lezen en schrijven en digitaal vaardig te zijn.  

André besloot om vanuit Irado taallessen aan te bieden. Maar dit was voor veel medewerkers een te grote stap. Om dat te veranderen maakte hij zichtbaar dat iedereen moet blijven leren. Wat je niveau ook is. Zo werd het volgen van lessen steeds normaler. En verminderde de schaamte bij medewerkers die moeite hadden met lezen en schrijven. Medewerkers volgen de taallessen nu graag!  

Ook speelt een van de medewerkers van Irado nu een belangrijke rol als Taalambassadeur. Zonder de steun van André was dat nooit gelukt. Want André begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is dat zijn medewerkers zich blijven ontwikkelen. En hij weet hoe hij hen kan motiveren om dat te doen.  

André ondertekende met Irado als een van de eersten het Schiedamse Taalakkoord. Maar ook buiten Irado is hij actief in de aanpak van laaggeletterdheid. Zo ondersteunde hij vanuit zijn eigen Lions-club als een van de eersten het initiatief van Schiedamse serviceclubs om laaggeletterdheid aan te pakken.   

Op 1 februari 2024 gaat André met pensioen. Zijn opvolger krijgt de opdracht zijn werk over te nemen. En de aandacht voor laaggeletterdheid voort te zetten!

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs