Klaar voor de toekomst

Heleen Homburg werkt als adviseur loopbaanontwikkeling bij RET, het openbaarvervoerbedrijf van de regio Rotterdam. Ze vindt het belangrijk om aandacht te geven aan de basisvaardigheden van medewerkers. Zodat ze nu en in de toekomst hun werk goed kunnen uitvoeren.  

Met haar inspirerende houding en daadkracht zorgde ze binnen de organisatie voor draagvlak voor scholing. Ze organiseerde workshops om haar collega’s bewust te maken van laaggeletterdheid. En ze stelde samen met Stichting Lezen en Schrijven en de Rotterdamse bibliotheek een cursus Klik & Tik op maat op. De deelnemers zijn zo enthousiast dat ze graag verder willen leren. 

Daarnaast koppelde ze Stichting Lezen en Schrijven aan de communicatieafdeling van RET. Taalambassadeurs testten daarna het intranet van RET. En ze zorgde ervoor dat 2 medewerkers van RET nu Taalambassadeur binnen RET zijn. Ze maakte samen met hen filmpjes. En ze waren bij een aantal trainingen. 

Heleen brengt het onderwerp laaggeletterdheid ook onder de aandacht bij haar netwerk. Bijvoorbeeld bij Facta non Verba. En ze geeft presentaties bij andere vervoersbedrijven. 

Heleen zit vol passie. Ze zorgt er met al haar inzet voor passende scholing voor dat medewerkers klaar zijn voor hun baan van nu. Én voor hun baan in de toekomst.

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs