Weg met de kleine lettertjes

Mieke Dadema is eigenaar van Soepel Assuradeuren. Met Soepel wil ze schadeverzekeringen toegankelijk maken voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

De kern van verzekeren is eenvoudig. Toch is het erg ingewikkeld om verzekeringen te begrijpen. Iedereen kent de kleine lettertjes van verzekeraars. Verzekeraars proberen dat wel anders te doen. Maar het is nog nooit echt gelukt.

Mieke wil daar nu verandering in brengen. Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het niet. Want het is een grote klus om de verzekeringswereld in beweging te krijgen. Toch gaat ze die uitdaging dapper aan. En zet ze zich in om verzekeringen bereikbaar en begrijpelijk te maken voor laaggeletterden.

Mieke doet dat met veel energie en op haar eigen manier. Ze gaat terug naar de kern van verzekeren en koppelt de juiste mensen en bedrijven aan Soepel. En nog belangrijker: ze zorgt ervoor dat zij hun oude manieren loslaten. Zodat ze hun werk opnieuw kunnen uitvinden.

Het werk van Mieke is niet alleen belangrijk voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, maar voor de hele maatschappij. Want de lessen die binnen Soepel worden geleerd, hebben invloed op de hele verzekeringsbranche. Mieke houdt verzekeraars een spiegel voor. Ze laat zien hoe belangrijk het is om voor iedereen toegankelijk te zijn. En ze werkt aan een manier om dat te bereiken. Daarmee doet zij wat veel verzekeraars beloven: ze zet het klantbelang centraal.

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs