“We voelen ons zekerder”

Mannen van het groen: “We kregen op het werk de kans om te leren lezen en schrijven. Dat deden we. Want jezelf ontwikkelen is altijd goed.

Nu weten we hoe belangrijk is het om te kunnen lezen en schrijven. We kunnen beter contact maken met anderen. We begrijpen brieven. We kunnen de krant en de ondertiteling op tv lezen. En met onze telefoon omgaan. Daardoor voelen we ons zekerder.

Dat we kunnen lezen en schrijven verruimt ons leven. We zijn er trots op dat we deze stap hebben gezet.”  

Over de Mannen van het Groen

Sinds oktober 2018 volgen 14 groenmannen van Dalfsen Werkt taalles op de werkvloer. De lessen zijn elke week, van oktober tot en met maart. Want in de winterperiode is het wat minder druk. En hebben de mannen van het groen dus onder werktijd tijd om te leren.

De Mannen van het Groen krijgen nu al 4 winters taalles, rekenles en les in digitale vaardigheden. Met succes! Want ze verbeteren hun basisvaardigheden. En ze zijn zelfverzekerder, zelfbewuster en mondiger geworden. 2 deelnemers zijn nu zelfs Taalambassadeur!

De mannen die deelnemen aan de lessen zijn tussen de 24 en 64 jaar oud. De groep is ingedeeld in 3 taalniveaus: instroom, instroom tot niveau 1F en vanaf niveau 1F. De lessen vinden plaats in de brandweerkazerne van Dalfsen. De lessen worden gegeven door Thea Bleijenburg, docent van het Deltion college. 3 taalcoaches van het Taalpunt Dalfsen ondersteunen haar.

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs