“Ik ben nu niet meer afhankelijk van anderen” 

Wendy: “Als klein meisje had ik een taalachterstand. Als we op school gingen lezen of schrijven werd ik in een hoekje van de klas gezet. Daar moest ik wachten tot de rest klaar was. Daarna mocht ik er weer bij. Toen ben ik naar een andere school gegaan.

Toen ik wat ouder was merkte ik dat mijn Nederlands achteruitging. Ik maakte steeds meer fouten in mailtjes of appjes. En ik begreep brieven niet meer. Toen ging ik op les. Dat vond ik super leuk. Ik hou van school!

Ik heb nu zelfs mijn rijbewijs gehaald. Dat heeft jaren geduurd. Het lukte niet om mijn theorie te halen. Maar het is gelukt! Daar ben ik zo trots op. Het geeft me ook zoveel zelfvertrouwen. Ik ben nu niet meer afhankelijk van anderen.

Als Taalambassadeur help ik mensen die in dezelfde situatie zitten als ik vroeger. Dat geeft zo’n warm gevoel. Ik word er blij van. Ik zeg tegen ze dat ze zich niet hoeven te schamen. En dat ze hulp moeten vragen. Want er zijn genoeg mensen die hetzelfde hebben. En het kost misschien wat meer tijd, maar je kunt heel veel bereiken!”

Over Wendy

Wendy is een echte aanpakker. Elke maandagochtend gaat ze naar de cursus Taal & Rekenen. Daar laat ze in een hele korte tijd veel groei zien. Op donderdagochtend helpt en motiveert ze andere cursisten vrijwillig. Dat doet ze op een hele positieve, opbouwende manier. Ze kan haar eigen ervaring daar goed bij gebruiken.

Maar daar blijft het niet bij. Want Wendy is ook Taalambassadeur. Ze had nooit gedacht dat ze zover zou komen. Maar het is haar wel gelukt!

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs