Vrijwilligers van ‘Hoera Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij!’ willen gezinnen helpen met meer plezier in lezen. In samenwerking met acht scholen en twee peuterspeelzalen staan de 23 vrijwilligers onder en na schooltijd klaar om kinderen lol in lezen te laten ervaren. Biblionet Drenthe en de bibliotheken van Gemeente Noordenveld zijn bij het initiatief betrokken. Maar de vrijwilligers draaien het project volledig zelfstandig. De vrijwilligers van ‘Hoera’ willen geletterdheid stimuleren. Samen met partners kijken ze naar wat kinderen nodig hebben. Bijvoorbeeld rond woordenschat, motivatie of lees- en leenroutines. En de vrijwilligers zoeken daar de beste antwoorden op. Daarin zijn ze innovatief. Onder meer door hun ketenaanpak vanaf jonge leeftijd in samenwerking met peuterspeelzalen en het laten samengaan van de digitale wereld en boekenlezen in hun project 'Gemaskerde lezers’. 

Leerwensen worden samen met het Taalhuis vertaald in concreet lees- en taalaanbod. En gekoppeld aan relevante partners. Bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk de Voedselbank, dyslexiepreventieproject Noordenveld van de gemeente, Bereslim, Boekenmarkt, RTV Zulthe en Kinderopvang. 

‘Hoera’ gelooft erin dat als iedereen – vrijwilligers, kinderen, scholen en ouders - actief meedoet, de competenties en talenten rond geletterdheid het beste naar boven komen.

THP 2022 Hoera