De interactieve bijeenkomsten zijn voor ambtenaren die dagelijks met laaggeletterdheid en/of communicatie te maken hebben. Op 4 februari 2021 trappen we – uiteraard digitaal – af in Zeeland.

Taalambassadeurs denken mee 

In elke provincie krijgen we hulp van Taalambassadeurs. Zij laten zien hoe belangrijk het is ervaringsdeskundigen bij begrijpelijke communicatie te betrekken. Daarnaast krijgen deelnemers tips en concrete handvatten over hoe ze ervaringsdeskundigen in gemeentes kunnen inzetten. 

We gaan in op waar je als ambtenaar op moet letten als je wilt communiceren met de inwoners van gemeentes. Welke kanalen zet je daarbij in? Om te inspireren tot helder taalgebruik is er ook een interactieve workshop. Aan de hand van een handige checklist ga je aan de slag met taal.    

Direct Duidelijk Brigade 

Ons project is onderdeel van de Direct Duidelijk Brigade van staatssecretaris Knops dat in oktober 2019 van start is gegaan. Het doel ervan is om de communicatie van de overheid duidelijker te maken. Want dat is hard nodig. De teksten van de overheid zijn nog steeds vaak te moeilijk. Dus, aan de slag! 

Meer weten? 

Begin jaar volgend jaar komen terug met meer informatie over dit project. En ook hoe ambtenaren zich voor de inspiratiesessies kunnen aanmelden. In elke provincie kunnen maximaal vijftig ambtenaren meedoen.

 

Esther van der Vrande

Senior Adviseur