Het nieuwe systeem

Dit systeem voldoet aan de vereiste beveiligingscriteria en AVG-regels. Zo moeten partners die gebruik willen maken van de Basismeters, eerst een verwerkersovereenkomst ondertekenen. En logt een deelnemer niet meer zelf in het systeem in. Een begeleider zet de Basismeter voor de deelnemer klaar. Zo beschermen we samen de persoonsgegevens van deelnemers. Het dashboard is nu nog overzichtelijker. Partners zien meteen welke deelnemers nog doorverwezen kunnen worden naar passend scholingsaanbod. Alle vragen van de Basismeters zijn inhoudelijk gecontroleerd en aangepast waar nodig. Het dashboard en de Basismeters zijn aangepast aan de nieuwe huisstijl van Stichting Lezen en Schrijven.

De volgende Basismeters zijn beschikbaar in het nieuwe systeem:

  • Taalmeter 1F
  • Taalmeter 2F
  • Rekenmeter 1F

Benieuwd naar de nieuwe meters? Bekijk dan de demoversie van de Taalmeter.

Eind deze maand is ook de Sociale Inclusiemeter (Meedoenmeter) beschikbaar. En lanceren we een nieuwe innovatieve Basismeter.

Hoe kunnen partners gebruik maken van het nieuwe systeem?

Partners die al een verwerkersovereenkomst hebben ondertekend, krijgen vandaag toegang tot het nieuwe dashboard. Andere huidige gebruikers krijgen dit na ondertekening.
Wilt u als nieuwe organisatie ook kosteloos aan de slag met de Basismeters? Vul dan het contactformulier in op basismeters.nl.

Wat zijn de Basismeters?

De Basismeters zijn eenvoudig af te nemen online instrumenten. Ze geven in maximaal 17minuten een indicatie of iemand moeite heeft met taal of rekenen. Na het maken van een Basismeter is de uitslag meteen digitaal zichtbaar. In het dashboard zijn partners alle statistieken van de afnames terug. Zo kunnen zij uitslagen in de gaten houden en rapportages uitdraaien.

Meer over Basismeters en screenen

Wilt u meer weten over de Basismeters of over screenen op laaggeletterdheid? Kijk dan op onze website basismeters.nl of mail naar basismeters@lezenenschrijven.nl.

Team Basismeters