In de zomer van 2022 trad ook Marjan Rintel toe. Zij hebben allemaal hun eigen expertise en achtergrond die elkaar goed aanvullen. De rvt heeft leden uit het bedrijfsleven, die als werkgever te maken hebben met laaggeletterdheid. Maar ook leden uit de publieke sector of met ervaring in de journalistiek of media. Zijn zijn op andere manieren bij beleid betrokken of met mensen met weinig basisvaardigheden. Zo voegen zij op hun manier veel toe aan de onze missie.

  Hoe kijken zij naar laaggeletterdheid?

  Marjan Rintel is president en ceo van KLM: “Taal vergroot je leef- en belevingswereld. Woorden helpen elkaar en anderen beter te begrijpen. In mijn werkveld binnen de luchtvaart ervaar ik elke dag hoe belangrijk dat is. Dit is waarom ik deze stichting zo’n warm hart toedraag.”

  Minchenu Maduro is onder meer pedagoog, spreker en dagvoorzitter: “Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen met het 'leven' en ik geloof dat onder meer taal de poort naar het leven is. Ik vind het schrijnend dat zoveel Nederlanders laaggeletterd zijn. Mijn missie is om voor hen het verschil te maken.”

  Maarten Camps is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van het UWV: “Het aantal laaggeletterden blijft groeien. Tegelijkertijd is laaggeletterdheid misschien wel een van de laatste taboes in onze samenleving. Gelukkig wordt er steeds meer gedaan om hen te helpen. Het thema gaat mij nauw aan het hart.”

  De komst van de nieuwe leden betekent ook dat we afscheid nemen van Tof Thissen en Sheila Sitalsing. 

  Geke van Velzen (directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven): “Namens alles en iedereen die bij ons betrokken is, wil ik Sheila en Tof bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet de afgelopen jaren. Zij hebben laaggeletterdheid op de voor hun kenmerkende manier volop de aandacht gegeven die het verdient.”

  Foto: Minchenu Maduro | Isaac Owusu

  De raad van toezicht bestaat nu uit:

  • Mariëtte Hamer (voorzitter)
  • Simone Heidema
  • Pieter Cortenbach
  • Friso Douwstra
  • Marjan Rintel
  • Minchenu Maduro
  • Maarten Camps