Professionals en cursisten blijven liever niet alleen online onderwijs geven. Een combinatie van fysieke en online lessen of alleen fysieke lessen heeft de voorkeur. Dat blijkt een online sessie die we in april voor ruim honderd deelnemers organiseerden. 

Uit de vragen in deze online sessie kwam verder naar voren dat het belangrijk is om vooraf afspraken te maken met de deelnemers. Bijvoorbeeld over de AVG. In Whasapp zijn mobiele nummers zichtbaar en in Teams/Zoom een e-mailadres. Door van tevoren afspraken te maken met elkaar, voldoe je aan de AVG-regels.

Om online lessen goed op te zetten is het van belang dat de gehele organisatie meegenomen wordt in het proces. Bijvoorbeeld door veel samen te oefenen met vrijwilligers en cursisten. Of door veel hulp te bieden aan cursisten en vrijwilligers. Maak het iedereen zo makkelijk mogelijk. Zo haal je het meeste uit het online onderwijs. Het motiveren en het persoonlijke contact blijken voorwaarden te zijn voor goed online onderwijs.

Verslag

Van de online sessie is een verslag gemaakt. Ook voor niet-deelnemers aan de sessie bevat dit verslag waardevolle inzichten.

Online leren en lesgeven in coronatijd

Verslag van online sessie

Meer weten?

Neem contact op met onze adviseur.
Lisanne Bos

Lisanne Bos

Senior Adviseur