Dankzij een extra bijdrage van 375.000 euro van de Postcode Loterij kunnen we nog meer laaggeletterden bereiken! Met deze extra bijdrage gaan we de komende twee jaar nieuwe, positieve manieren van leren ontwikkelen. Door te experimenteren met gamificatie en serious games willen we laaggeletterden motiveren om hun basisvaardigheden te verbeteren. Dat betekent dat we bijvoorbeeld gaan uitproberen hoe je kunt leren door een online spel.

Postcodeloterij helpt
Digitale vaardigheden

Nieuwe manieren van leren 

Geke van Velzen, directeur-bestuurder bij Stichting Lezen en Schrijven, is blij verrast: “Met deze extra schenking kan Stichting Lezen en Schrijven voor laaggeletterden nieuwe leermiddelen met speltechnieken ontwikkelen, toetsen en toepassen. Dat is belangrijk. Op die manier kunnen we jongeren en volwassenen die moeite hebben met taal, rekenen en/of digitale vaardigheden op een laagdrempelige, leuke manier bereiken. En hen motiveren om hun basisvaardigheden te verbeteren.  

Er zijn in Nederland al veel plekken waar iemand met taal of rekenen aan slag kan gaan, zoals in een Taalhuis in de bibliotheek. Maar we zien ook dat we een grote groep mensen nog niet bereiken. We willen hen iets uitdagends bieden. Zodat zij met plezier gaan en blijven leren. Samen met partners gaan we daarom experimenteren met leergames. Geweldig dat we nu aan de slag kunnen dankzij deze extra bijdrage van de Postcode Loterij. Aan alle deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt!”   

Oog voor laaggeletterden 

Dorine Manson, Managing Director bij de Postcode Loterij: “We zijn onze deelnemers dankbaar dat we dankzij hun deelname deze mooie en belangrijke bijdrage aan Stichting Lezen en Schrijven hebben kunnen toekennen. Bij de Postcode Loterij financieren we goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. Met een innovatieve en positieve aanpak gaat Stichting Lezen en Schrijven aan de slag om mensen te bereiken die nu niet worden bereikt. Wij zijn trots hen hierin te kunnen ondersteunen.” 

Nationale Postcode Loterij logo