Verhalen
Hoe is het om laaggeletterd te zijn? Waar loop je in het dagelijks leven tegen aan? Ex-laaggeletterden vertellen hun persoonlijke verhaal. Daarnaast delen taalvrijwilligers en organisaties, die helpen laaggeletterdheid terug te dringen, hun ervaringen.
Overzicht
Johan Stets
"Ik ben voor duizenden euro's opgelicht omdat ik niet kon lezen."
Lees verhaal

Gemeente Deventer en Syncasso
'Communiceren in begrijpelijke taal levert aan beide kanten winst op, zowel bij de organisatie die de brief verstuurt als bij de ontvanger van de brief.'
Lees verhaal

Syncasso en Kredietbank Nederland
In project LEZEN ≠ BEGRIJPEN onderzoeken Syncasso en Kredietbank Nederland hoe communicatie met cliënten effectiever kan.
Lees verhaal

Gormah
Gormah vertelt een persoonlijk verhaal over laaggeletterdheid en schulden.
Lees verhaal

Vera Moet
Het gaat momenteel weer goed met Vera, maar toen zij nog laaggeletterd was raakte ze in de schulden. Ze begreep brieven niet en gooide ze in de prullenbak. Bekijk het filmpje.
Lees verhaal

Stadsring 51
Een samenwerking van schuldhulpverleningsorganisatie Stadsring 51 uit Amersfoort met Stichting Lezen en Schrijven en Taalhuis Amersfoort.
Lees verhaal

Gemeente Amsterdam: Aanpak Armoede Taal en Laaggeletterdheid
Lees verhaal

U Centraal
Veel (schuld)hulpverleners en vrijwilligers komen het in hun werk tegen: cliënten met stapels ongeopende post. Niet iedereen staat erbij stil dat dit kan komen doordat de cliënt moeite heeft met taal of rekenen.
Lees verhaal

Zaanstad
In Zaanstad volgen de sociale wijkteams en de vrijwilligers trainingen om onder meer te werken aan het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden naar passend (taal)aanbod.
Lees verhaal

SchuldHulpMaatje
Vrijwilligers van SchulHulpMaatje krijgen een training over laaggeletterdheid.
Lees verhaal

Zilveren Kruis
Verzekerden met een betalingsachterstand hebben vaak moeite met lezen, schrijven en rekenen.
Lees verhaal

CZ Tilburg
Verzekeraars en andere schuldeisers zullen het herkennen: klanten die niet op tijd betalen of zich niet aan een regeling kunnen houden.
Lees verhaal

Jasper Harmes
Jasper Harmes is 35, woont in Nieuw-Amsterdam en werkt in een bakkerij. Door de breuk met zijn vriendin, vorig jaar, werd hij geconfronteerd met zijn taalachterstand.
Lees verhaal

Mary Peters
"Mijn schaamte is steeds verder op de achtergrond gekomen."
Lees verhaal
