Rick wil zoveel mogelijk mensen bereiken met poëzie. Hij schrijft als Kanaaldichter en Stadsdichter met mensen en nooit over hen. Met en voor laaggeletterden schreef hij een gedicht dat groot en blijvend op een muur is geschreven om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Met hen werkt hij ook aan een nieuw project: het vinden van een ander woord voor laaggeletterden. Laat synoniem het enige woord zijn waar geen ander woord voor is.  

Rick draagt voor en daagt uit, maar draagt niemand op te gaan lezen of schrijven. Juist dat weet hij teweeg te brengen. Met enorme enthousiasme overtuigt hij en krijgt partners mee. Hij durft dingen te beloven en geeft anderen de ruimte om de haalbaarheid te betwijfelen. Als het Rick dan toch is gelukt, maakt twijfel ook bij de partners plaats voor nog meer enthousiasme. Bijvoorbeeld bij het poëzie-prentenboek dat is geschreven met 400 kinderen en binnen een paar maanden duizenden keren werd verkocht. 

Rick maakt zijn beloftes waar. Daarom wordt hij veel gevraagd voor werk- en stuurgroepen in het onderwijs, cultuur en welzijn. Binnen twee jaar heeft Rick het voor elkaar gekregen met elk project verbindend te werken. Altijd met taalbeleving. Rick wil altijd zichtbaar resultaat, om zo aan te tonen dat woorden daadwerkelijk ergens toe leiden.

Taalheld 2022 Rick Terwindt