In Nederland vinden jaarlijks meer dan 90.000 arbeidsongevallen plaats met 4 of meer dagen verzuim. Werkgevers zijn volgens de Arbowet verplicht om medewerkers goed en aantoonbaar voor te lichten over veilig werken.

Vaak wordt hiervoor het B-VCA certificaat ingezet maar wat als dit niet haalbaar is? Wat als de medewerker moeite heeft met lezen en schrijven of faalangst heeft? En hoe kun je als werkgever aantoonbaar maken dat je de instructie hebt gegeven?

Vragen die SWB dagelijks in de praktijk tegenkomt want er zijn veel mensen die moeite hebben om hun VCA-B examen te halen. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed met een computer overweg kunnen, moeite hebben met lezen of last hebben van faalangst. Goed kunnen lezen is erg belangrijk om veilig te kunnen werken.

SWB: Scholing op maat

SWB wil graag dat iedereen in Nederland de mogelijkheid heeft om veilig te kunnen werken. Daarom heeft SWB verschillende programma’s ontwikkeld om veilig te leren werken. Er zijn bijvoorbeeld e-learning programma’s in makkelijke taal voor iedereen die VCA-B niet kan (of hoeft te) halen.

Waarom SWB?

  • Makkelijke taal
  • Weinig tekst; veel beeld
  • Certificeringen die aansluiten bij de Arbowet

Meer over SWB

Meer weten over de oplossingen die SWB u als werkgever biedt? Neem contact op met Eddy Kuipers, e.kuipers@swbveilig.nl; 06- 22 80 19 29