Informatie over corona-toegangsbewijs

Vanaf 25 september 2021 heeft iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een corona-toegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling. Maar niet in winkels of tijdens het sporten.  

Beeld samenvatting van de belangrijkste coronaregels en het toegangsbewijs: 

Informatie over de CoronaCheck app 

Vragen over de CoronaCeck app? Bel dan 0800 – 1421. Dit is de CoronaCheck helpdesk. 

Hulp bij het maken van een coronabewijs 

Informatie over vaccineren

Stichting Lezen en Schrijven wil laaggeletterden helpen met het vinden en begrijpen van informatie over corona. Dit doen we zodat laaggeletterden ook goed geïnformeerd zijn over de coronaregels. Stichting Lezen en Schrijven heeft geen mening over het coronabeleid, vaccineren of het toegangsbewijs. We respecteren ieders mening en beïnvloeden deze niet.

 

Persconferentie van 15 februari 2022 in eenvoudige taal

Op dinsdag 15 februari was er weer een persconferentie. En was minister Ernst Kuipers op televisie. Hij vertelde over hoe het nu gaat met het coronavirus.

De belangrijkste dingen leggen ze uit.

Eerdere persconferenties

Alle persconferenties in eenvoudige taal kun je vinden op deze website van de Rijksoverheid.

 

Animaties in begrijpelijke taal 

Animaties versterken tekst in beeld en geluid. Daarom maakten we video-animaties waarin we de richtlijnen van het RIVM in voor laaggeletterden begrijpelijke taal uitleggen. Iedereen kan deze video's gebruiken en inzetten. Hoe meer mensen we er samen mee bereiken, hoe groter de kans is dat de RIVM-tips worden opgevolgd. Via onderstaande links kan iedereen de animaties downloaden.
 

Corona. Wat nu? (animatie in begrijpelijke taal)

Download deze animatie voor eigen verspreiding

Lesmateriaal voor laaggeletterden tijdens corona

Wil je meer weten over online lessen lesmateriaal en tips voor begeleiden van deelnemers? Kijk dan op onze speciale pagina over online lesmateriaal.