Voor hen is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Wij vinden dat deze informatie begrijpelijk moet zijn voor iedereen. Daarom vind je op deze pagina informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal. En tips over hoe je zelf eenvoudiger kunt communiceren. 

Persconferentie van 3 november in eenvoudige taal

Op dinsdag 3 november vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie over corona en de extra regels. 

De belangrijkste dingen leggen ze uit.

 

Persconferentie van 13 oktober in eenvoudige taal

Op donderdag 13 oktober vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie over corona en de extra regels. 

De belangrijkste dingen leggen ze uit.

Persconferentie van 1 september in eenvoudige taal

Op donderdag 1 september vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie over corona en de extra regels. 

De belangrijkste dingen leggen ze uit.

Eerdere persconferenties

 

18 augustus: Persconferentie

6 augustus: Persconferentie

24 juniPersconferentie

3 juniPersconferentie

19 meiPersconferentie

6 mei: Persconferentie

21 april: Er zijn nieuwe maatregelen aangekondigd. In dit filmpje leggen we uit wat dit betekent voor kinderen. In begrijpelijke taal. 

Animaties in begrijpelijke taal 

Animaties versterken tekst in beeld en geluid. Daarom maakten we video-animaties waarin we de richtlijnen van het RIVM in voor laaggeletterden begrijpelijke taal uitleggen. Iedereen kan deze video's gebruiken en inzetten. Hoe meer mensen we er samen mee bereiken, hoe groter de kans is dat de RIVM-tips worden opgevolgd. Via onderstaande links kan iedereen de animaties downloaden.
 

Corona. Wat nu? (animatie in begrijpelijke taal)

Download deze animatie voor eigen verspreiding

Persconferentie 1 september 2020

Persconferentie 6 augustus 2020

Persconferentie 24 juni 2020

Persconferentie 3 juni 2020

Persconferentie 19 mei 2020

Persconferentie 6 mei 2020

Lesmateriaal voor laaggeletterden tijdens corona

Wil je meer weten over online lessen lesmateriaal en tips voor begeleiden van deelnemers? Kijk dan op onze speciale pagina over online lesmateriaal.