Elk jaar schenken de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij miljoenen euro’s aan honderden Nederlandse goede doelen die zich inzetten voor een betere samenleving. Ook aan onze stichting. Dankzij deze structurele samenwerking kunnen wij laaggeletterdheid in Nederland op de kaart blijven zetten. Bij het brede publiek én bij de politiek. Jaarlijks reiken wij bijvoorbeeld de TaalHeldenprijs uit. Daarmee zetten we (ex-)laaggeletterden en vrijwilligers in het zonnetje. Ook kunnen wij door de financiële bijdrage belangrijke vernieuwingen in onze programma’s blijven doorvoeren.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 149 goede doelen organisaties met minimaal 40 procent van de lotprijs. Sinds de oprichting van gaf de Postcode Loterij ruim 7,1 miljard euro aan mens en natuur.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen. De VriendenLoterij steunt daarom goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. Sinds 1998 schonk de VriendenLoterij ruim 907 miljoen euro geschonken aan meer dan 3.300 (sport)clubs en verenigingen en 47 goede doelen.

Speel je ook mee voor Stichting Lezen en Schrijven?

Iedere maand kans maken op droomprijzen én ons werk steunen? Dat kan door mee te spelen met de VriendenLoterij. Een lot kost 14,25 euro per trekking. Minimaal 40 procent van de deze prijs gaat naar ons en zo steun je ons werk. Er zijn 15 trekkingen per jaar.

Meespelen is eenvoudig: om mee te spelen voor Stichting Lezen en Schrijven, kan je je aanmelden via onderstaande button. Je mobiele nummer is automatisch je lotnummer. Je kunt op elk gewenst moment opzeggen.