Meedoen

Adrie en Eudia hebben moeite met lezen en schrijven. Daardoor leven ze sociaal geïsoleerd leven en nemen ze beperkt deel aan de maatschappij. 

Vanzelfsprekende dingen als boodschappen doen, een baan hebben, of met vrienden afspreken in de stad, zijn voor hen een behoorlijke uitdaging. Bij Mixblik kunnen laaggeletterde vrouwen die gevlucht zijn naar Nederland, terecht om samen te koken en taalles te volgen. Loes kookt met de dames mee.

Moeite met lezen en schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Toch heeft bijna niemand heeft het erover. Laat staan dat het gezien wordt: het is een onzichtbaar probleem. En er is schaamte, veel schaamte.

Bij veel laaggeletterden zoals Adrie en Eudia, zorgt dit ervoor dat ze nauwelijks meer naar buiten durven en zo in een sociaal isolement terechtkomen. 

Om dit te doorbreken is het belangrijk dat er meer bewustzijn komt over laaggeletterdheid. En dat we samen met elkaar het taboe doorbreken. Zo kunnen we laaggeletterden helpen om de hulp te vinden die ze verdienen. 

Wat doen wij?

Wij zetten ons ervoor in dat iedereen kan lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone. Want een samenleving waarin iedereen meedoet, daar hebben we allemaal wat aan.

Ontdek hoe jij ook een verschil kunt maken.
Start vandaag nog en leer de signalen van laaggeletterdheid herkennen.