Communicatie op maat

We motiveren bedrijven zo veel mogelijk in beelden te communiceren. Maar hoe doe je dat? Op welke manieren kan beeld een boodschap versterken?   In dit artikel hebben we een paar inspirerende voorbeelden voor je verzameld.

 

Afvalverwerking

Een groot afvalverwerkingsbedrijf had veel anderstalige medewerkers. Voor hen waren de werkinstructies, toolboxoverleggen en het huisreglement soms lastig te begrijpen. Dat kan gevaarlijk zijn. Daarom vroeg een betrokken vervoermanager ons om het sorteerproces op de afdeling AEEA, afgedankt elektrisch en elektronisch afval, visueel voor hem te maken.

Dat kan niet zonder zelf te ervaren wat het werk inhoudt. Daarom meldde onze adviseur zich om zeven uur `s ochtends inclusief werkschoenen, een helm en een tang bij de balie om ingewijd te worden in de bijzondere wereld van afvalverwerking. Het resultaat? Een mooi handboek dat medewerkers helpt zo veilig mogelijk te kunnen starten bij hun nieuwe werkgever.

 

hvc in beeld

 

 

 

 

Groenonderhoud

In een sociaal werkbedrijf wilde  een sociale projectcoördinator en werkploegleider in de groen graag foto`s die uitbeelden hoe je als collega`s goed met elkaar omgaat. Daarom kozen we voor een reeks foto`s die dit in een handomdraai aan ons uitleggen.

 

omgangsvormen in beeld

 

EHBO-VCA

Niet alleen de instructies bij machines kunnen beelden gebruiken. Ook de instructies die je helpen een gebouw te verlaten. Wanneer er brand uitbreekt is er stress en onder druk lezen we minder goed. Daarom maakten we voor een organisatie een reeks kaarten die:

  • je naast het vluchtplan kan hangen. Zo kan iedereen met een paar eenvoudige afbeeldingen de stappen nemen die nodig zijn om het gebouw rustig en veilig te verlaten bij brand.
  • je voorbereiden op de vragen die de telefoniste van 112 zal stellen.
  • je meer vertelt over de verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen die je in een ruimte aan moet.
  • en je laat zien hoe je een ruimte veilig inricht.

Deze kaarten zijn daarom ook zeer geschikt om de training VCA-EHBO mee te ondersteunen. 

 

 

vca in beeld

 

Zelf aan de slag?

Zo zie je dat er veel kansen zijn om je communicatie, de werkvloer en het trainingsaanbod met beeld te ondersteunen. Ben je geïnspireerd en wil je ermee aan de slag? Vraag dan een van onze adviseurs! We kijken graag met je mee op de werkvloer.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze regionale adviseurs. Vind een adviseur in jouw regio