Meld je aan als vrijwilliger

Fijn dat je interesse hebt om vrijwilliger of taalmaatje te worden. Als vrijwilliger van Taal voor het Leven zet je je in om anderen te helpen met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert.

Hulp op maat

Je kunt als vrijwilliger op verschillende manieren mensen helpen vaardiger te worden in communiceren en het begrijpen van informatie. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een als taalmaatje of geeft samen met een docent les aan een groepje.

Weten wat een taalvrijwilliger doet?

Aan de slag bij jou in de buurt

Wanneer je je aanmeldt, word je benaderd door een (vrijwilligers)organisatie bij jou in de buurt. De organisaties bieden hulp op maat. Sommige werken met groepen, anderen met een-op-een-hulp. De ene organisatie richt zich op lezen en schrijven en de andere op digitale vaardigheden. Daarmee varieert ook de hulpvraag aan de vrijwilliger. Samen bekijken jullie welke rol als vrijwilliger bij jou past. 

Basistraining taalvrijwilliger worden

Voor je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je eerst een korte, leuke training.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK