Corina:

“Op de radio hoorde ik over beter leren lezen en schrijven. Ik dacht: dat is iets voor mij! Ik meldde me aan en krijg nu de kans om verder te leren. Dat geeft zelfvertrouwen. Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor anderen!”

Corina werkt als taxichauffeur. Tijdens haar werk hoorde ze op de radio over Doe Weer Mee van het ROC Mondriaan. Zij helpen mensen die beter willen lezen, schrijven, rekenen of met de computer willen werken. Corina voelde zich aangesproken en meldde zich aan.  

Opleiding op niveau 2F

Nu Corina de kans heeft om verder te leren, gaat ze er helemaal voor. Ze slaat geen les over en leert zo beter schrijven, spellen en (begrijpend) lezen. Ze wil graag weten op welk niveau ze zit. Want ze wil een opleiding op niveau 2F doen. Dat is haar doel. De eerste belangrijke stappen heeft ze gezet.

Voorbeeld voor anderen 

Corina krijgt door de lessen ook meer zelfvertrouwen. Het maakt voor haar echt het verschil. Ze is pas net begonnen, maar ze is nu al Taalambassadeur geworden bij Doe Weer Mee. Zo kan ze een voorbeeld zijn voor andere mensen die de stap om weer te gaan leren nog moeten zetten. Corina vindt het namelijk heel belangrijk dat het probleem wordt aangepakt bij de jeugd. Daar wil ze zich volop voor inzetten. Je moet het maar meteen durven! 

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs