Renate:

“Eerst had ik angst om te spreken en te lezen. Nu zit ik op les en kan ik al korte stukken lezen in een boek. Ik help graag anderen om ook beter te worden in taal. En om moeite met lezen en schrijven onder de aandacht te brengen!”

Als Renate ergens voor gaat, dan is ze niet te stoppen. Kijk maar naar de manier waarop ze beter leert lezen en schrijven. Ze doet al heel lang goed mee tijdens de taallessen. Ze bedenkt zelf wat ze wil leren. En ze maakt hele planningen om dat te bereiken. Ook maakt ze altijd haar huiswerk. En ze oefent thuis nog extra. Ze maakt bijvoorbeeld samen met een andere cursist oefeningen op Netnieuws. Voordat Renate aan de taallessen begon, deed ze al een cursus Digisterker. 

Anderen helpen 

Renate helpt ook graag anderen. In de les helpt ze andere cursisten bijvoorbeeld met opdrachten. En ze zorgt ervoor dat verjaardagen van cursisten in de les worden gevierd. Ze is ook mantelzorger voor haar moeder. 

Zoveel geleerd

Maar Renate kan nog meer. Ze kan goed praktische oplossingen bedenken voor fysieke problemen waar ze zelf tegenaan loopt. En ze houdt erg van paardrijden en mennen. Daar heeft ze in de les zelfs een presentatie over gegeven! Ook schrijft ze nu haar eerste verhalen. En ze maakt al een opzet voor langere officiële e-mails. Als ze iets niet weet, dan zoekt ze het op. Haar angst om te lezen wordt ook steeds minder. Ze leest nu al korte stukjes in een boek en wil binnenkort gaan proberen voor te lezen aan haar neefjes. In de toekomst wil ze helpen om moeite met lezen en schrijven meer onder de aandacht te brengen. Wat een doorzetter! 

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs