Ricardo: 

“Ik wilde graag mijn zoontje kunnen voorlezen. Ik hoorde op mijn werk over lessen in het Taalhuis en meldde me aan. Daar leerde ik lezen. En om trots op mezelf te zijn. Nu help ik collega’s om ook weer te gaan leren.” 

Ricardo hoorde tijdens een voorlichting op zijn werk over de lessen in het Taalhuis. Hij meldde zich aan. Want zijn zoontje ging net naar de basisschool. En hij wilde hem graag kunnen voorlezen. Ook wilde hij zijn vriendin meer kunnen helpen bij de opvoeding. 

Blijven leren 

Door de lessen kan Ricardo nu zijn zoontje voorlezen. Maar hij leerde nog meer. Vroeger liet hij anderen meestal alles regelen. Nu bekijkt en onderzoekt hij dingen eerst zelf. En als hij iets niet weet, dan weet hij nu hoe hij het kan uitzoeken of proberen. Hij leerde ook om trots op zichzelf te zijn. Hij volgt nu geen taallessen meer, maar hij blijft leren en zich ontwikkelen.  

Groeien

Ricardo is op zijn werk erg open over zijn situatie. Zo helpt hij collega’s om ook weer te gaan leren. Zijn werkgever ziet ook hoe goed hij zich inzet. Hij heeft al verschillende diploma’s gehaald. En hij groeide enorm als persoon. Hij is nu zelfs Taalambassadeur! 

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs