Op 23 mei organiseerden we in Zwolle de eerste uitwisselingsbijeenkomst voor gemeenteambtenaren die de regie hebben op het thema laaggeletterdheid. Dit deden we samen met onze partners VNG, Divosa en Tel mee met Taal. De opkomst was goed, en ambtenaren uit verschillende gemeenten wisselden informatie met elkaar uit op diverse thema’s.  

Uitwisseling in deelsessies 

Vooral de deelsessies ‘Vinden en bereiken van de doelgroep’ en ‘Integrale aanpak’ waren populair. Maar ook tijdens de sessie ‘Financiële middelen’ werden goede ideeën met elkaar uitgewisseld. En bij ‘Social Design Thinking’ werden mensen geïnspireerd om samen met de doelgroep oplossingen te bedenken. Een deelnemer: ‘Ik appte mijn collega’s al even dat we het hier morgen over moeten hebben!”. Met nieuwe inzichten en hernieuwde energie ging iedereen weer huiswaarts.  

Aanmelden 

Wil jij ook kennis uitwisselen en van elkaar leren? Meld je dan aan voor de bijeenkomst in Dordrecht, Amsterdam of Eindhoven! 

Vragen  

Heb je nog vragen? Mail dan naar Lidwien Fokkinga, organisator bij Stichting Lezen en Schrijven via events@lezenenschrijven.nl