Hanneke heeft ruime ervaring bij maatschappelijke organisaties in verschillende directieposities. Zij was onder andere directeur van Humanity House en interim-directeur van Filmhuis Den Haag. Hanneke was sinds 1 januari 2024 waarnemend directeur-bestuurder na het vertrek van Geke van Velzen.

Jacco Vonhof, voorzitter van de rvt 

 “Hanneke is een stevige directeur-bestuurder, die oog heeft voor mensen en zich richt op impact maken. Wij zijn heel blij dat Hanneke aan boord is en samen met het team de koers voor de aankomende jaren inzet. We wensen haar veel plezier en succes in deze rol en kijken als rvt uit naar de samenwerking.”

Hanneke wil voorkomen dat er meer mensen bijkomen die beperkte basisvaardigheden hebben. Én dat volwassenen hun basisvaardigheden kunnen verbeteren.. Dat doet zij samen met de andere partners in het werkveld. 

Hanneke zelf over haar benoeming

“Het is nog vrij onbekend hoe groot het probleem van beperkte basisvaardigheden in Nederland is. Vaak wordt gedacht dat iedereen die van school komt voldoende kan lezen en schrijven.  Helaas is dat niet het geval. Er zijn 2,5 miljoen mensen die door allerlei oorzaken moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en daardoor ook met de digitale wereld. De gevolgen hiervan zijn groot: zowel persoonlijk als voor de maatschappij. Want beperkte basisvaardigheden zijn vaak de oorzaak van veel andere problemen. Gelukkig zetten veel mensen en organisaties zich in voor de aanpak van beperkte basisvaardigheden. Want alleen samen kunnen we dit probleem oplossen.”