In mei en juni organiseren wij vier bijeenkomsten voor gemeenteambtenaren die de regie hebben op het thema laaggeletterdheid. Dit doen we samen met onze partners VNG, Divosa en Tel mee met Taal. Ben jij erbij?

Hoe ga je van een aanpak laaggeletterdheid naar concrete acties? Hoe betrek je de doelgroep daarbij? Wil je sparren met collega’s over hoe je laaggeletterden bereikt? Of praktijkvoorbeelden uitwisselen over hoe andere gemeenten de financiële middelen zo effectief mogelijk inzetten of hoe zij een integrale aanpak opzetten? Kortom, wil je als ambtenaar creatief en interactief met dit onderwerp aan de slag? Kom dan naar een van deze bijeenkomsten. 

Voor wie?  

Deze bijeenkomsten zijn voor gemeenteambtenaren die in hun gemeente de regie hebben op het thema laaggeletterdheid. Door uit te wisselen en van elkaar te leren, krijgen we samen meer inzicht in kwaliteit en effectiviteit.  

Waar en wanneer  

Je kunt je aanmelden voor één van de volgende data en locaties:  

  • 23 mei in de Stadkamer, Zwolle (Inschrijving gesloten)
  • 30 mei in het Onderwijsmuseum, Dordrecht (Inschrijving gesloten) 
  • 13 juni in House of Watt, Amsterdam (inschrijving gesloten)
  • 16 juni in The Student Hotel, Eindhoven (inschrijving gesloten)

De inloop is om 13.00 uur. We starten om 13.30 en rond 16.00 uur sluiten we af.  

Benieuwd naar het programma?

We hebben opgehaald wat de kennisbehoefte van lokale beleidsmakers is. Daaruit zijn interessante thema’s naar voren gekomen, die wij verwerkt hebben in het programma. De hoofdlijnen van het programma vind je hier.  

Vragen 

Heb je nog vragen? Mail dan naar Lidwien Fokkinga, organisator bij Stichting Lezen en Schrijven via events@lezenenschrijven.nl.