In 2022:  

  • rondden 233 deelnemers vanuit 22 gemeenten en sociaal werk- of leerbedrijven Voel je goed! af.  
  • startten ook 186 deelnemers in 17 gemeenten en sociaal werk- of leerbedrijven die Voel je goed! in 2023 afronden. En er komen in 2023 ook nieuwe groepen bij. 
  • was de verhouding NT1- en NT2-deelnemers vrijwel gelijk. 
  • stroomde 36% door naar ander aanbod rond basisvaardigheden. 

In 2022 namen 44 lokale projectleiders en vrijwilligerscoördinatoren uit 39 gemeenten en 3 SW- of leerbedrijven deel aan de monitor. Onderzoeks- en adviesbureau ResCon voert de monitor uit in opdracht van ons. In het kennisblad lees je meer over de resultaten.

Voel je goed! Monitor 2022

Kennisblad 

Eerdere resultaten

Eerder onderzoek van ResCon naar het effect en proces van Voel je goed (2019) liet zien dat de aanpak werkt. Deelnemers voelen zich na afloop gezonder en hebben een gezonder gewicht. Lees hierover meer in het kennisblad Voel je goed! helpt gezondheidsverschillen te verkleinen (ResCon, 2019). Daarnaast gaf de erkenningscommissie Interventies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft Voel je goed! in 2020 de erkenning ‘Goed onderbouwd’

Over Voel je goed!

Voel je goed! is een aanpak voor volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal. Het bestaat uit een combinatie van eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen gezondheidsvaardigheden van een vrijwilliger.  

Meer informatie

Ook met Voel je goed! aan de slag? Lees hier meer informatie en/of neem contact op met Linda Hageman, landelijk projectleider Voel je goed! bij Stichting Lezen en Schrijven. 

Vragen?

Linda Hageman

Linda Hageman

Senior Adviseur