Een groep van acht coassistenten van Treant Zorggroep heeft veel tijd en energie gestoken in het derde Treant Benefietgala dat in Emmen zou worden gehouden. “Zonde dat het niet doorging”, zegt Heline Vlieg, een van de organisatoren. “Alles ligt klaar, ik hoop dat het gala op een ander tijdstip kan plaatsvinden. Alleen zijn sommigen van ons die bij Treant coschappen lopen hier straks niet meer werkzaam.” Het doel van het benefietgala was om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Dat was deze keer het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe, en dan specifiek het project ‘Voel je goed!’

Leefstijllessen

Het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe is opgericht om de laaggeletterdheid in de provincie te verminderen. Bij het Bondgenootschap zijn onder andere gemeenten, werkgevers, scholen, welzijnsinstanties en Stichting Lezen en Schrijven aangesloten. Het Bondgenootschap en Stichting Lezen & Schrijven hebben het project ‘Voel je goed!’ opgestart. Dit project is gericht op laaggeletterden met Nederlands als moedertaal. Deelnemers krijgen leefstijllessen. Ze worden in kleine groepen intensief begeleid door vrijwilligers en diëtisten om zo meer te leren over gezond eten, bewegen en taal.

Effectief

Heline Vlieg: “Het is een lokaal project dat ons erg aanspreekt. Vooral vanwege de combinatie van de aanpak van laaggeletterdheid en de aandacht voor gezondheid. ‘Voel je goed!’ is een mooi, langdurig en intensief project en daardoor effectief.” Met het gala stond het thema laaggeletterdheid bij Treant in de spotlights. “Het is van groot belang dat er binnen Treant bewustwording is en blijft voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Daar is aandacht voor.” Onderdeel van de gala-avond zouden een loterij en een veiling van bijzondere items zijn. “We moeten nog bepalen wat we met die veilingitems doen. Wellicht gaan die bij een nieuwe datum van het gala alsnog onder de hamer.”

Meer informatie op de website

Wilt u op de hoogte blijven of het gala op een nieuwe datum wordt georganiseerd? Ga dan naar de website www.treantbenefietgala.nl. Hier vindt u ook meer informatie over ‘Voel je goed!’.