Wij merken in de praktijk dat ambtenaren niet altijd goed samenwerken in het sociaal domein. Dat is jammer, want samenwerken helpt bij de aanpak van laaggeletterdheid. Wij nodigen u daarom graag uit voor de online werksessie ‘Samenwerken in het sociaal domein’. U kunt zich nu aanmelden.

Waar gaat de sessie over?

Ambtenaren die samenwerken in het sociaal domein, komen vaak voor een aantal uitdagingen te staan. Zoals:

  • Wat houdt samenwerken tegen? En wat stimuleert juist?
  • Welke maatschappelijke partners betrekt ik nu? En welke niet? Heb ik eigenlijk wel iedereen aan tafel?
  • Wat vinden partners en collega's écht belangrijk? En hoe zorg ik ervoor dat iedereen elkaar vertrouwt?
  • Hoe zetten we samen nét even die extra stap? 

In de werksessie gaan we van elkaar leren. De sessie gaat over voordelen van samenwerken in het sociaal domein. Samenwerken zorgt er bijvoorbeeld voor dat u een beter beeld kunt krijgen van de doelgroepen in uw gemeente. Daardoor kunt u hun vraag en uw aanbod beter op elkaar kunt laten aansluiten. En dat is bij de aanpak van laaggeletterdheid erg belangrijk.

Hoe ziet het programma eruit?

  • Presentator Ester van der Wiel vertelt over voordelen van samenwerken in het sociaal domein. Zij gaat met de deelnemers in gesprek over de vragen hierboven. Ester is projectleider van het Groeimodel Aanpak Laaggeletterdheid en regiomanager bij Stichting Lezen en Schrijven.
  • Experts Monique de Bos en Scott Douglas vertellen over hun ervaringen met het groeimodel. Monique de Bos is beleidsadviseur onderwijs bij gemeente Dordrecht. Zij heeft het groeimodel in haar gemeente gebruikt. Scott Douglas is assistent professor bij Universiteit Utrecht. Hij ontwikkelde het model samen met Stichting Lezen en Schrijven.
  • Deelnemers gaan in groepen aan de slag. U kunt uit uw ervaring vertellen wat werkt en wat juist niet. Bij deze groepen sluiten adviseurs van Stichting Lezen en Schrijven aan. Zij hebben het groeimodel in verschillende gemeenten gebruikt. Zij kunnen uw vragen over het model beantwoorden.

Hoe kunt u zich aanmelden?

  • Werkt u als ambtenaar in het sociaal domein, dus het domein werk, participatie en zelfredzaamheid, of zorg en jeugd?
  • En wilt u meepraten over samenwerken in het sociaal domein?

Dan kunt u zich hieronder aanmelden voor de gratis online werksessie. De sessie is op maandag 17 mei 2021 van 15.00 tot 16.30 uur.

Klik op de link. Dan gaat u naar het aanmeldformulier. Als u zich heeft aangemeld, krijgt u een mail met een link naar Microsoft Teams. In die mail staat ook meer praktische informatieWij zien u graag op 17 mei!

Vragen over deze uitnodiging?

Neem contact op met onze adviseur.

Ester van der Wiel

Participatie en werk