Vakjury

Elke editie van de Taalheldenprijs vragen we bekende Nederlanders met verschillende beroepen voor de vakjury. Voor de Taalheldenprijs 2022 bestaat de jury uit:

 • Voorzitter: René Karst, liedjesschrijver/zanger en ambassadeur Stichting Lezen en Schrijven
 • Jurylid: Sheila Sitalsing, columnist/journalist en lid raad van toezicht Stichting Lezen en Schrijven
 • Jurylid: Simone Weimans, nieuwslezer (onder andere 'NOS Journaal' en 'NOS Nieuws van de Week')
Jury THP2022

  Taak

  Voor de Taalheldenprijs zijn er in totaal 43 genomineerden in drie categorieën: Cursist, Begeleider en Bruggenbouwer. De jury krijgt over iedereen informatie over wie het is. En over wat die persoon deed om basisvaardigheden te verbeteren. Die van zichzelf of die van anderen. Sheila, Simone en René kiezen drie Taalhelden 2022, in elke categorie één. Zij ontvangen de Taalheldenprijs op maandag 20 juni van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven.

  Publieksprijs

  Het Nederlandse publiek stemt ondertussen fanatiek op zijn favoriet voor de Taalhelden Publieks-prijs. De 19 genomineerden in de categorie Cursist maken kans op die extra prijs. Er zijn al zo'n 4.000 uitgebrachte stemmen. Veel genomineerden voeren enthousiast campagne voor zichzelf en daarmee ook voor alle andere genomineerden. Stemde je zelf al? En riep je je familie, vrienden, sportmaten, enzovoorts op om te stemmen? Dat kan nog tot en met vrijdag 17 juni op www.taalheld.nl. Ook de Publieksprijs maken we op maandag 20 juni bekend tijdens de uitreiking van de Taalheldenprijs.