Eenvoudig communiceren

Geke van Velzen, directeur-bestuurder: “De teksten van de overheid zijn nog steeds te moeilijk. Daar kan en moet nog een hoop verbeterd worden. Wij willen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daar is heldere overheidscommunicatie voor nodig. Met deze online sessies willen wij onze kennis en kunde delen op het gebied van eenvoudig communiceren.”

Taalambassadeurs doen mee

In elke provincie laat Stichting ABC zien hoe belangrijk het is ervaringsdeskundigen bij begrijpelijke communicatie te betrekken. En hoe je dat doet. In Gelderland is Taalambassadeur Addy van Meerten (62) aanwezig bij de inspiratiesessie. De inwoonster van Beneden-Leeuwen volgt sinds vijf jaar Nederlandse les op het ROC Rivor in Tiel.

"Gebruik heldere taal!"

Addy van Meerten: “Ik schaamde mij eerst heel erg, maar er moest iets gebeuren om dat te doorbreken. En in mijn geval was dat de opmerking “Als je ook zo bent zoals je schrijft, is het geen wonder dat ze je niet hebben aangenomen voor die baan”. Ik was verdrietig, maar ben meteen in actie gekomen en Nederlandse les gaan volgen. Vooral de Belastingdienst en het UWV gebruiken dure woorden. Ik moet een brief nog steeds een paar keer lezen om het te begrijpen. Gebruik heldere taal!”

Direct Duidelijk Brigade

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Direct Duidelijk Brigade van (demissionair) staatssecretaris Knops. De online sessies zijn bedoeld voor zowel lokale als provinciale ambtenaren. Benieuwd wanneer de andere sessies zijn? Kijk dan op onze pagina www.lezenenschrijven.nl/inspiratiesessies.

Vragen over de inspiratiesessies?

Neem contact op met een van onze adviseurs.
Esther van der Vrande

Esther van der Vrande

Senior Adviseur
Mail Icoon

Inspiratiesessies