Begrijpelijke overheidscommunicatie

Samen met Stichting ABC hebben wij in 2021 voor elke provincie een online inspiratiesessie georganiseerd over toegankelijke en begrijpelijke overheidscommunicatie. De sessies zijn bezocht door meer dan 500 beleidsambtenaren en communicatieadviseurs door het hele land.

Laat je inspireren

Geke van Velzen, directeur-bestuurder: “De teksten van de overheid zijn nog steeds te moeilijk. Daar kan en moet nog een hoop verbeterd worden. Wij willen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daar is heldere overheidscommunicatie voor nodig.
Met deze online sessies willen wij onze kennis en kunde delen op het gebied van eenvoudig communiceren.”


Ook na de inspiratiesessies willen we ambtenaren blijven inspireren. Alle tips, informatie en lokale voorbeelden die tijdens de sessies aan bod kwamen, zijn nu voor iederéén inzichtelijk en toegankelijk gemaakt.

 

Vind hier nog meer goede voorbeelden

Laat je inspireren – tips uit het land

We hebben veel lokale, regionale en provinciale voorbeelden opgehaald in de inspiratiesessies. Hieronder vind je een greep uit deze voorbeelden. Laat je inspireren en wie weet kun je enkele voorbeelden ook toepassen/inzetten in je eigen praktijk.

Heb jij ook een goed voorbeeld van een project of samenwerking die communicatie duidelijker en eenvoudiger heeft gemaakt en hoort die echt in dit rijtje thuis? Mail dan naar esthervandervrande@lezenenschrijven.nl

Meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs of mail ons.
Esther van der Vrande

Esther van der Vrande

Senior Adviseur
Mail Icoon

Inspiratiesessies