Wat fijn dat je meedoet met de Week van lezen en schrijven! Om zoveel mogelijk aandacht voor de Week van lezen en schrijven te krijgen kun je hier diverse communicatiematerialen downloaden en printen. Ook dit jaar stellen we diverse communicatie-materialen beschikbaar.

Campagnemateriaal Week van lezen en schrijven 2024

Tijdens de Week van lezen en schrijven is er veel (landelijke) aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid. Lokale activiteiten kunnen profiteren van deze aandacht. De volgende materialen kun je hier downloaden:  

  • Flyers, (invul) posters en stickers geschikt voor drukwerk en geschikt voor online gebruik
  • Online materialen ( headers / banners in verschillende formatie) 
  • Voorbeeldberichten in te zetten voor social media
Week van Lezen en Schrijven 2024 - doe jij ook mee?

Campagnemateriaal Week van lezen en schrijven 2024

Campagnemateriaal: Wij doen mee met de Week van lezen en schrijven (zonder datum)

Het kan zo zijn dat het beter uitkomt om op een later moment iets te organiseren. Bijvoorbeeld omdat dit aansluit bij andere lokale activiteiten of vanwege de start van het schooljaar. Hiervoor hebben wij communicatiematerialen zonder datum. Deze materialen (o.a. flyers en posters) blijven de rest van het jaar beschikbaar op deze website. 

Campagnemateriaal Week van lezen en schrijven zonder datum

Campagnemateriaal "Een van deze mensen"

Voor tijdens en na de Week van lezen en schrijven stellen we ook algemeen campagnemateriaal beschikbaar voor het brede publiek. Gebruik deze online of verspreid deze gedrukt in je organisatie of bedrijf. Deze kun je hier downloaden.

Campagnemateriaal Een van deze mensen - Week van LES

Campagnemateriaal "Een van deze mensen"

Schrijftips en weetjes laaggeletterdheid

Tijdens de Week van lezen en schrijven van 8 tot 15 september proberen we zoveel mogelijk mensen te vertellen over het bestaan van laaggeletterdheid. Veel mensen weten niet dat dit een groot probleem is. Jij kunt helpen om meer mensen bewust te maken van laaggeletterdheid. Deel deze plaatjes en informatie bijvoorbeeld op Social Media of op het intranet van jouw organisatie. Of leg placemats neer tijdens de lunch.

Week van lezen en schrijven placemat

Schrijftips en weetjes laaggeletterdheid

Met handleiding

Online handleidingen

Online evenementen organiseren is heel belangrijk geworden. Maar omgaan met teams of andere online tools kan problemen geven. Daarom maakten we handleidingen voor Microsoft Teams en Google Forms. Download ze hier.

Online handleidingen