Met deze subsidie kunnen werkgevers investeren in scholing van hun werknemers op het gebied van basisvaardigheden. Als de scholing leidt tot betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of digitale vaardigheden, krijgt de werkgever tot 67% van de gemaakte opleidingskosten vergoed. Interessant? Wij denken graag met u mee!

Waarom investeren in basisvaardigheden? 

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft voordelen voor de werknemer én voor de werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en gaan werkstress en ziekteverzuim omlaag. Ook krijgen werknemers vaak meer zelfvertrouwen en kunnen ze zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer, merken dat werknemers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. 

Voorwaarden 

Aan het aanvragen van deze subsidie zijn voorwaarden verbonden. Zo mag een werkgever bijvoorbeeld maar één keer per jaar de subsidie aanvragen. Ook moet het taalniveau van de werknemers aantoonbaar lager zijn dan 2F. Op de website van Tel mee met Taal staan alle voorwaarden beschreven. 

Dit kunnen wij voor u doen 

Wilt u weten wat in uw situatie het beste past? Dan denken wij graag met u mee. Dat doen wij bijvoorbeeld door:   

  • Uw vragen over de subsidie te beantwoorden. 
  • Voorbeelden te laten zien van andere werkgevers. 
  • Advies te geven over de inzet van de Basismeters en de werving van deelnemers. 
  • Ondersteuning te bieden bij het invullen van het ‘activiteitenplan’ voor de subsidie.
  • Mee te lezen bij het invullen van de subsidieformulieren.

Gebruik maken van ons aanbod of heeft u vragen?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs.
Paula Adelaar

Paula Adelaar

Adviseur Rotterdam