Visie 

Speciaal voor de doelgroep laaggeletterden heeft Stichting Lezen en Schrijven Ook digitaal! ontwikkeld. Hier leren zij informatie zoeken en vinden op internet en hoe zij WhatsApp en/of e-mail kunnen gebruiken. In de cursus sluiten de opdrachten en werkvormen aan bij de leervragen en wensen van de deelnemers. Daarnaast bepaalt de deelnemer zelf of hij/zij de oefeningen op een Tablet, Smartphone op laptop maakt.  

Ook digitaal! is vooral gericht op het leren omgaan met een tablet, smartphone en/of laptop en minder op de techniek die erachter zit.  

Doelen 

Het doel van Ook digitaal! is het verbeteren van de digitale vaardigheden van laaggeletterden, zodat zij beter kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Daarnaast kan Ook digitaal! een middel zijn om laaggeletterden te bereiken. Zij zullen eerder kiezen voor een cursus digitale vaardigheden dan voor een cursus lezen en schrijven. 

Doelgroep 

Ook digitaal! is ontwikkeld voor laaggeletterden die geen of weinig kennis hebben van de digitale mogelijkheden.  

Materiaal 

Het materiaal van Ook digitaal! bestaat uit een handleiding voor docenten en een map met formulieren en werkbladen voor de deelnemer. Onze materialen kun je bestellen via de webwinkel van uitgeverij Boom NT1: www.nt1.nl. 

Extra informatie 

In de map “Handleiding voor docenten” zijn 6 bijeenkomsten van 2 uur beschreven. Is er meer tijd nodig om de onderwerpen uit de cursus te behandelen? Dan kunnen er extra bijeenkomsten georganiseerd worden.  

Vragen?

Reint van der Vlis

Adviseur