Een podium voor Taalhelden

Elk jaar zijn er duizenden mensen die de stap zetten om beter te leren lezen en schrijven. Om weer mee te kunnen doen in de samenleving. Al deze Taalhelden verdienen een podium. Daarom organiseren wij de Taalheldenprijs 2024. Op 19 juni reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden deze prijs voor de negende keer uit. Op 7 mei maken wij bekend wie de genomineerden zijn.

Wat wint de Taalheld 2024?

Onze jury kiest op 19 juni de Taalheld 2024. Het Nederlandse publiek bepaalt de winnaar van de publieksprijs. De Taalheld 2024 krijgt 2.500 euro. Dit bedrag is bedoeld om nog meer te leren. De winnaar van de publieksprijs krijgt een beker. Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de uitreiking van de Taalheldenprijs mede mogelijk.

Wie was de Taalheld 2023?

Dennis heeft een moeilijke tijd achter de rug. Hij werd gepest, en dat zorgde er volgens hem voor dat hij laaggeletterd werd. Niemand wist dat hij moeite had met lezen, schrijven en rekenen. Want hij hield het verborgen voor de mensen om hem heen. Tot in 2021 zijn relatie stukliep en hij betalingsachterstanden had. Toen besloot hij zijn taalachterstand weg te werken door actie te ondernemen. Via Taalpunt Emmen leerde hij binnen 3 maanden lezen en schrijven. Nu deelt Dennis als Taalambassadeur openhartig zijn verhaal om bewustzijn over laaggeletterdheid te vergroten. 

Ik ben er het meest trots op dat ik nu mijn dochter kan helpen met school. En dat ik als Taalambassadeur langs bedrijven ga en cursussen kan opzetten. Ik heb zoveel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik durf vragen te stellen, ik praat erover.

– Dennis Bos, Taalheld 2023

De uitreiking van vorig jaar 

Op woensdag 21 juni reikten we de Taalheldenprijs 2023 uit. Lees hier meer!

Bekijk onze privacy- en cookieverklaring hier.

Met dank aan 

Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de uitreiking van de Taalheldenprijs mede mogelijk. Dankzij hen kunnen we de Taalhelden extra bedanken.

 

Achmea en NPL v2

Vragen?

Heb je een vraag over de Taalheldenprijs? Mail ons.
THP Beker

Taalhelden