Alledaagse en herkenbare thema’s

De Woordkaarten bestaan uit 250 kaarten verdeeld over 10 thema’s. De thema’s zijn: familie, gezondheid, kleding, school, verkeer, voeding, weer, werk en wonen. Op iedere Woordkaart staat een duidelijke afbeelding, met daaronder het woord en het lidwoord. In de tiende set zitten 25 veelvoorkomende werkwoorden.  

Handige handleiding 

Voor docenten en vrijwilligers is een handleiding gemaakt vol spelvormen en oefeningen. Hierin staan opdrachten die je in een groep kunt uitvoeren, maar ook een-op-een. Doordat veel opdrachten in spelvorm zijn, ervaren deelnemers op een ontspannen manier hoe leerzaam het is om woorden te herhalen. Er zijn opdrachten op drie niveaus: A0-A1, A1-A2 en A2-B1. Maar je kunt ook zelf opdrachten verzinnen met de Woordkaarten: rijmwoorden, memory, of stapeltjes maken met woorden ken ik wel/ken ik niet. De Woordkaarten zijn precies wat je nodig hebt om je deelnemer verder te helpen. 

Voor wie?

De Woordkaarten zijn bedoeld voor docenten NT1 en NT2 en voor vrijwilligers die deze deelnemers begeleiden.

Woordkaarten bestellen?

De Woordkaarten kun je bestellen via de webwinkel van uitgeverij Boom NT1: www.nt1.nl.

 

Workshop

Om de Woordkaarten zo goed mogelijk in te zetten, adviseren wij om de workshop “Werken met Woordkaarten” te volgen. Dit is een workshop van 2 uur waarin we uitleggen op welke manier je het meeste rendement haalt uit de Woordkaarten-box. Ook is er tijd om met de Woordkaarten te oefenen. Wil je meer informatie over de workshop? Neem dan contact op met onze adviseur .

Meer weten?

Neem contact op met onze adviseur.
Paula Adelaar

Paula Adelaar

Adviseur