Basisvaardigheden verbeteren op de werkvloer

Ingrid van Meel is coördinator duurzame inzetbaarheid bij leerwerkbedrijf WVS in Roosendaal. Ze zorgde ervoor dat medewerkers de trainingen Voel je goed! en Voor ‘t zelfde geld konden volgen. En dat de trainingen een succes werden.  

Voel je goed! is een combinatie van eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen gezondheidsvaardigheden van een vrijwilliger. Ingrid organiseerde allerlei activiteiten om deelnemers voor Voel je goed! te werven. Ze zorgde bijvoorbeeld voor bewustwording bij medewerkers met een fittest. En ze hing posters op en deelde flyers uit. Ook organiseerde ze een voorlichtingsbijeenkomst en ze informeerde leidinggevenden. Zodat zij mogelijke deelnemers persoonlijk konden aanspreken. 

Daarnaast vroeg ze aan collega’s wie vrijwillig de trainingen wilden geven. Dat waren medewerkers met een beperking. Eén trainer is bijvoorbeeld blind. Ook nam ze contact op met TWB Thuiszorg om een diëtist te regelen die wilde meewerken. En ze zorgde ervoor dat studenten van de Fontys Hogeschool met de deelnemers gingen bewegen. Uiteindelijk namen medewerkers onder werktijd en op de werkplek deel aan Voel je goed! 

Alle inzet leverde mooie resultaten op. Deelnemers hebben onder andere betere gezondheidsvaardigheden. Ook verloren ze gewicht. En ze luisterden geïnteresseerd naar de mogelijkheden om door te stromen naar een andere cursus, zoals lezen en schrijven. 

Om het succes te vieren organiseerde Ingrid een middag over duurzame inzetbaarheid. Deelnemers van Voel je goed! lieten zien wat ze hadden geleerd en vertelden over hun ervaringen.  

Ingrid gelooft dat je meer uit jezelf en een ander kan halen door je te ontwikkelen. Dat gebeurde bij de deelnemers van de trainingen. Maar ook bij de medewerkers die de trainingen gaven. 

Haar succeservaringen met de trainingen deelt ze graag met anderen. Ze wil altijd meewerken aan promotie van de trainingen. En ze promoot de materialen ook zelf bij andere gemeenten. 

Taalheldenprijs wordt mogelijk gemaakt door

Achmea sponsor van de taalheldenprijs Postcode Loterij sponsor van de taalheldenprijs