Door aan de slag te gaan met de onderwerpen krijgen de deelnemers een goed overzicht van hun financiën en alles wat daarbij hoort. Het taalniveau van het materiaal ligt rond 1F. Het materiaal kun je combineren met bijvoorbeeld Succes!-boekjes, lessen uit Werk ze! of andere (digitale) materialen. 

Waaruit bestaat het materiaal?

Het materiaal bestaat uit een gids voor vrijwilligers, een deelnemersmap met starthoofdstuk ‘We gaan beginnen!’, en 19 losse hoofdstukken. Aan de hand van het hoofdstuk ‘We gaan beginnen!’ kan worden bepaald welke andere onderwerpen belangrijk zijn voor de betreffende deelnemer. Deze hoofdstukken kun je vervolgens ook bestellen en gebruiken. De volgorde van onderwerpen maakt niet uit. 

Enkele voorbeelden van de onderwerpen: 

  • ordenen van je administratie 
  • internetbankieren 
  • onverwachte uitgaven 
  • verzekeringen 
  • geld en kinderen 

Het materiaal bevat lees-, reken- en schrijfopdrachten. In de gids voor vrijwilligers staat een uitgebreide toelichting hoe je het materiaal kunt gebruiken en wat elk onderwerp inhoudt. 

Benieuwd hoe Voor ’t zelfde geld eruit ziet? 

'Voor het zelfde geld'

Voorbeeld

Lesmaterialen aanvragen

Het materiaal van Voor ’t zelfde geld is beschikbaar voor alle (vrijwilligers)organisaties die werken met de aanpak Taal voor het leven. Het is te bestellen via de Bestelportal Taal voor het leven

Meer weten?

Neem contact op met onze adviseur.
Tako de Vries

Tako de Vries

Senior Adviseur
Erik Horn

Erik Horn

Adviseur