Door het volgen van de lessen krijgen de deelnemers een goed overzicht van hun financiën en alles wat daarbij hoort.

Het taalniveau van de lessen ligt rond 1F. Deze methode kun je combineren met bijvoorbeeld Succes!-boekjes, lessen uit Werk ze! of digitale lesmaterialen.

Waaruit bestaat het materiaal?

Het materiaal bestaat uit een werkmap met opdrachten over twintig verschillende thema’s, die je in een vaste volgorde aanbiedt. Voorbeelden van thema’s zijn: het op orde krijgen van je administratie, internetbankieren, onverwachte uitgaven, verzekeringen, en geld en kinderen. De werkmap is losbladig, zodat deelnemers extra materiaal uit hun eigen administratie makkelijk kunnen invoegen en hun producten up-to-date kunnen houden.

Het materiaal bevat lees-, reken- en schrijfopdrachten. Naast de werkmap voor deelnemers is er ook een vrijwilligersgids beschikbaar. Benieuwd hoe Voor ‘t zelfde geld eruitziet?

'Voor het zelfde geld'

Voorbeeld

Lesmaterialen aanvragen

De lesmaterialen van Taal voor het leven zijn beschikbaar voor alle (vrijwilligers)organisaties die werken met de aanpak Taal voor het leven. Organisaties die willen gebruikmaken van de materialen, zoals Succes! en Werk ze!, kunnen online lesmateriaal bestellen via de Bestelportal Taal voor het leven