De inhoud is vernieuwd. Zo is een aantal onderwerpen bijgewerkt naar deze tijd. Er zit ook geen vaste volgorde meer in de hoofdstukken. Je kunt deze dus zelf kiezen. Het materiaal ziet er ook iets anders uit. Het is gemaakt in onze nieuwe huisstijl.

Het materiaal 

Het materiaal bestaat uit een deelnemersmap met twintig hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk heet ‘We gaan beginnen!’. Hierin staan vragen om erachter te komen welke onderwerpen bij de deelnemer passen. Bijvoorbeeld woonlasten, verzekeringen of slim boodschappen doen. De deelnemers maken lees-, reken- en schrijfopdrachten over het onderwerp. Ook is er een gids voor vrijwilligers beschikbaar. Het taalniveau van het materiaal ligt rond 1F. Het materiaal is ook goed te combineren met bijvoorbeeld Succes!-boekjes, lessen uit Werk ze! Of andere materialen. Bekijk hier een voorbeeld van Voor ’t zelfde geld. 

Inzicht in financiën

Door aan de slag te gaan met verschillende onderwerpen krijgen de deelnemers een goed overzicht van hun financiën en alles wat daarbij hoort. Denk bijvoorbeeld aan internetbankieren, verzekeringen en het ordenen van de administratie. Dit materiaal kan je ook goed inzetten bij bijvoorbeeld schuldentrajecten. Op deze manier zorg je ervoor dat de deelnemers zich ook daarna goed kunnen redden op financieel gebied. 

Aan de slag!

Ben jij een professional en wil jij ook aan de slag met Voor ’t zelfde geld? Het materiaal is beschikbaar voor alle (vrijwilligers)organisaties die werken met Taal voor het leven. Je kunt het materiaal zowel digitaal als gedrukt bestellen via de Bestelportal Taal voor het leven

Meer weten? 

Kijk op de webpagina Voor 't zelfde geld voor meer informatie. Je kunt ook contact opnemen met Annelies Jacobs. Via mail: anneliesjacobs@lezenenschrijven.nl of via telefoon: 06 - 21 62 27 16.

Vragen?

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Annelies Jacobs

Senior adviseur