Drie categorieën 

Er zijn drie categorieën Taalhelden:  

  • Cursist: een (oud-)cursist basisvaardigheden en/of Taalambassadeur. 
  • Begeleider: iemand die cursisten begeleidt. 
  • Bruggenbouwer: een persoon of samenwerking die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid. 

Nomineren

We willen je van harte uitnodigen om jouw Taalheld te nomineren. Wie wil jij in het zonnetje zetten voor zijn bijdrage aan het verbeteren van basisvaardigheden? 

Van donderdag 31 maart tot en met zondag 24 april 2022 kan iedereen die actief is in een taalnetwerk Taalhelden nomineren. Als alle nominaties binnen zijn, kiest een commissie drie genomineerden per provincie. Op www.taalheld.nl/nomineren vind je informatie over de voorwaarden en het nominatieformulier. 

Agenda 2022 

  • 31 maart t/m 24 april: nomineer jouw Taalheld 
  • 23 mei: bekendmaking drie genomineerden per provincie 
  • 23 mei t/m 17 juni: stem voor de Publieksprijs 
  • 20 juni: uitreiking drie juryprijzen en een publieksprijs 

Op www.taalheld.nl/agenda vind je meer informatie over deze onderdelen. 

Over de Taalheldenprijs 

Vanaf 2015 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden jaarlijks de Taalheldenprijs uit. De Taalheldenprijs was een afscheidscadeau aan de prinses toen zij stopte als voorzitter van Stichting Lezen en Schrijven. In 2021 vond er vanwege de coronamaatregelen geen uitreiking plaats. Dit jaar reikt de prinses de prijs voor de zevende keer uit. Het doel van de prijs is mensen in het zonnetje zetten die zich op een bijzondere manier inzetten om basisvaardigheden te verbeteren. Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de Taalheldenprijs mede mogelijk. 

Vragen?

Heb je een vraag over de Taalheldenprijs? Mail ons.
THP Beker

Taalhelden