De genomineerden 

Van donderdag 31 maart tot en met zondag 30 april zijn Taalhelden uit het hele land genomineerd. Uit de nominaties is op grond van de nominatiecriteria een selectie gemaakt door een selectiecommissie bestaande uit Taalhelden van vorige jaren en deskundigen op het gebied van de aanpak van laaggeletterdheid. Daaruit zijn 19 genomineerde Cursisten, 12 Begeleiders en 12 Bruggenbouwers die allemaal in aanmerking komen voor de Taalheldenprijs. 

De genomineerde Taalhelden maken we op deze website bekend op maandag 23 mei. Een onafhankelijke jury onder leiding van René Karst kiest daarna een landelijke Taalheld per categorie. René Karst is ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven. De commissie en de jury gebruiken voor het kiezen dezelfde criteria als voor het nomineren. 

Publieksprijs 

De genomineerde Cursisten uit de twaalf provincies maken ook kans op de Publieksprijs. Van maandag 23 mei tot en met vrijdag 17 juni kan het Nederlandse publiek via deze website stemmen op zijn favoriet.  

Uitreiking Taalheldenprijs 2022 

De Taalhelden 2022 maken we bekend tijdens een feestelijk programma voor genodigden op maandag 20 juni in de Bibliotheek Neude in Utrecht. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden reikt de prijzen uit aan de Taalhelden in de drie categorieën Cursist, Begeleider en Bruggenbouwer. Ook reiken we de Publieksprijs uit. 

Vragen?

Heb je een vraag over de Taalheldenprijs? Mail ons.
THP Beker

Taalhelden