Sinds 2020 is de opdracht van Stichting Lezen en Schrijven vanuit het ministerie veranderd. Er wordt minder subsidie verstrekt en hierdoor is er minder budget om onze lesmaterialen kosteloos te verspreiden. Om de materialen toch beschikbaar te houden voor organisaties uit onze netwerken hebben we na een Europese aanbesteding een samenwerking opgezet met Boom Uitgevers. Zij verkopen ons lesmateriaal vanaf 1 juli in hun webshop. Daar zijn we erg blij mee. 

Geen bestellingen mogelijk tussen 1 juni en 1 juli 

Om de overgang goed te kunnen organiseren, sluit de huidige bestelportal in juni. Dat betekent dat er tussen 1 juni en 1 juli geen materiaal besteld kan worden. Om topdrukte te voorkomen vragen we je om de laatste materialen op de bestelportal ruim voor de sluitingsdatum van 1 juni te bestellen.  

Voorraad en levertijd 

We streven ernaar om alle materialen op voorraad te houden. Het kan zijn dat het niet bij alle titels lukt om de voorraad op de bestelportal bij te vullen voor de overgang. Boom Uitgevers hanteert een levertijd van 2 tot 5 werkdagen. Dus titels die onverhoopt niet meer beschikbaar zijn op de bestelportal zijn vanaf 1 juli snel te leveren vanuit Boom Uitgevers. 

Lidmaatschap 

Boom Uitgevers is bezig met het opzetten van een lidmaatschapsstructuur waarbij organisaties uit onze (taal)netwerken korting krijgen op de lesmaterialen. Met input van cursusaanbieders, gemeenten en onze eigen adviseurs geven we hier de komende periode verder invulling aan. Medio mei verwachten we hierover een update te kunnen geven.  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de adviseur in jouw regio