Hiermee wil het RIVM gemeenten en organisaties enthousiasmeren om deze interventies in te zetten in de dagelijkse praktijk. Voel je goed! is één van de interventies waar het RIVM extra aandacht aan besteedt. RIVM: “Voel je goed! is een interventie waarin gezondheidsvaardigheden en taalles hand in hand gaan.” Met een mooi achtergrondverhaal krijgt Voel je goed! een prominente plek op de website van het RIVM.

RIVM Logo

Waarom Voel je goed! in de schijnwerpers? 

“Bij het selecteren van de interventies hebben we gezocht naar interventies die zich richten op een doelgroep met een lage sociaal economische status. Dat doen we vanwege de kwetsbare positie waarin zij zich bevinden,” licht Benoît Hendriks toe, adviseur Erkende interventies bij het RIVM. “Voel je goed! is een interventie die zich richt op misschien wel de meest kwetsbare groep in de samenleving: laaggeletterden. Door hun taalachterstand kunnen zij vaak niet goed meedoen aan reguliere interventies. Voel je goed! combineert lessen over gezonde leefstijl met taalvaardigheid, waarbij je dus twee vliegen in een klap slaat.” 

RIVM ondersteunt 

Naast aandacht op de website, ontvangen sommige interventies die in de schijnwerpers staan ook extra middelen van het RIVM. Met die middelen willen we de aanpak Voel je goed! verder verstevigen. Wat gaan we doen?  

  • Binnen de 40 gemeenten waar we al actief zijn, willen we nóg meer laaggeletterden bereiken. Daarom gaan we leefstijlcoaches scholen in het bespreken van laaggeletterdheid en het motiveren van hun cliënten om mee te doen aan Voel je goed!  
  • Daarnaast willen we meer gemeenten stimuleren om met Voel je goed! aan de slag te gaan. Daarom gaan we in verschillende gemeentes of regio’s bijeenkomsten verzorgen, speciaal voor geïnteresseerde ambtenaren van verschillende afdelingen.  

Voor meer informatie 

Wilt u meer weten over Voel je goed! of heeft u belangstelling voor een bijeenkomst in uw gemeente? Neem dan vrijblijvend contact op met de landelijk projectleider Marieke Wiebing, mariekewiebing@lezenenschrijven.nl

Wilt u twee keer per jaar de Voel je goed!-nieuwsbrief ontvangen?  

Dan kunt u zich hier aanmelden.

Linda Hageman

Linda Hageman

Senior Adviseur