De cursus bestaat uit ten minste zes bijeenkomsten. Het materiaal kan flexibel worden ingezet, zodat het aansluit op de thema’s die op school of bij de aanbieder van voor- en vroegschoolse educatie worden behandeld. Het materiaal bestaat uit tien themaboekjes voor ouders van kinderen van 2-5 jaar met titels als Dieren, Feest en Knutselen en tien themaboekjes voor ouders van kinderen van 6-12 jaar met titels als Meehelpen, Schoolvakken of Na de bassischool.

Voor wie is Voor jou en je kind!? 

De cursus Voor jou en je kind! is geschikt voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Zowel ouders met een Nederlandstalige achtergrond als ouders met een anderstalige achtergrond kunnen deelnemen. Het is belangrijk dat ouders zich mondeling kunnen redden in de Nederlandse taal. Scholen, VVE-aanbieders en welzijnsorganisaties kunnen de cursus aanbieden. De cursus Voor jou en je kind! wordt gegeven door een getrainde vrijwilliger. Iets voor jou?

Voor jou en je kind! vrijwilliger worden? 

Je kunt de cursus geven als je de Voor jou en je kind! training hebt gevolgd.  De cursus vind vaak plaats op een basisschool of bij een VVE-aanbieder.

Ben je al taalvrijwilliger en wil je de cursus Voor jou en je kind! geven aan ouders bij jou in de buurt? Je kunt hiervoor de Voor jou en je kind! training volgen. Neem contact op met jouw contactpersoon bij de (vrijwilligers)organisatie om de mogelijkheden te bespreken. De themaboekjes en vrijwilligersgids vraag je ook via deze organisatie aan.