Maar eerst, wat is ons project ‘Digitaler naar werk’ precies? Daarin gaan medewerkers van sociale ontwikkelbedrijven tien weken lang (anderhalf uur per week) aan de slag met het vergroten van hun digitale vaardigheden. Zo ook Mike van der Corven en Louise Janssen. Zij zijn via NLW-Groep Venray gedetacheerd bij een hoveniersbedrijf. Ook zij merken dat op de werkvloer alles steeds digitaler wordt. 

Digitaal levert stress op

De prikklok gaat via je telefoon, roosters moeten online worden ingevuld, werkopdrachten komen binnen via WhatsApp. Het zijn slechts een paar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Dat kan mensen stress opleveren en het gevoel dat ze de controle kwijtraken. Dat willen we voorkomen, zodat iedereen gewoon mee kan doen. De lessen digitale vaardigheden helpen daarbij.  

Collega’s helpen 

Dat merken ook Mike en Louise. “We hebben een nieuwe app op ons werk voor het registreren van de uren en het aanvragen van verlof. Dankzij de training gaat mij dat gemakkelijker af. In de toekomst wil ik bovendien collega’s gaan helpen met het werken op tablets”, vertelt Mike. Hij is trots op het feit dat hij nu ook presentaties kan maken. Dat komt hem goed van pas en was iets wat hij al langer wilde leren.  

Meer aandacht voor digitale vaardigheden 

“Ik vind het erg belangrijk dat er meer aandacht is voor het leren van digitale vaardigheden. Zodat niet alleen ik, maar ook andere collega’s dit kunnen leren. Want dat is hard nodig”, legt Louise uit. Zij zit in de Ondernemingsraad van NLW-groep Venray en wil nieuwsbrieven gaan schrijven. Daar heeft dit project haar enorm bij geholpen.  

Handiger en zelfverzekerder  

We zien niet alleen bij Mike en Louise vooruitgang na het volgen van de lessen. Uit ons project komen namelijk hele mooie resultaten naar voren. Zo blijkt dat deelnemers handiger én zelfverzekerder zijn geworden in het gebruik van de computer. Online vinden zij bovendien steeds beter de informatie die zij nodig hebben. Videobellen gaat hen nu ook gemakkelijker af. En ten slotte schatten deelnemers hun eigen niveau van digitale vaardigheden behoorlijk hoger in na afloop van de lessen. Kortom, ‘Digitaler naar werk’ maakt hen een stuk digitaal vaardiger op de werkvloer. Aan de slag!  

Wil je ook aan de slag met digitale vaardigheden op de werkvloer? Neem dan contact op met onze adviseur. 

We voeren ‘Digitaler naar werk’ uit in samenwerking met SBCM, het Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor sociale werkgelegenheid. Het project wordt ondersteund door The Digital Collective in Brussel. Deze non-profit organisatie heeft als doel digitale inclusie te stimuleren in heel Europa, met ondersteuning van Google.org. Lees hier meer over het project. 

Vragen?

Michiel Sträter

Adviseur